21 d’octubre 2009

El TSJ permet tancar el repetidor de TV3 a la Perenxisa

PÀGINA 26
dimecres, 21 d'octubre de 2009

La sentència 272/09 de la secció cinquena de la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià fa saber a Acció Cultural del País Valencià que la Generalitat té el permís per precintar el reemissor amb el qual l'entitat fa arribar la televisió pública de Catalunya a la ciutat de València, la comarca de l'Horta, el Camp de Túria, la Ribera i part del Camp de Morvedre. ACPV calcula que si es procedeix al tancament del repetidor 1,3 milions de persones es quedarien sense poder veure els quatre canals de TV3. La sentència és el resultat del recurs que va presentar la Generalitat després que un tribunal no acceptara precintar el repetidor. El text afirma que es pot tancar el centre emissor ja que es tractaria d'un acte que decideix l'autoritat pública, encara que no valora la decisió de la Generalitat a l'hora de precintar les instal·lacions.

Acció Cultural considera que la Generalitat no té competència per dur a terme aquesta actuació sobre un canal que és de titularitat estatal. Pel que fa al possible tancament, l'entitat assegura que es tractaria d'un acte de censura i provocaria un gran dany, encara que després una nova sentència revoque la decisió del TSJ. Finalment, l'associació demana a la societat que participe en la Iniciativa Legislativa Popular, amb la qual es pretén establir la lliure circul·lació de les emissions de televisió dins d'una mateixa àrea lingüística.

/* google analytics google analytics google analytics google analytics /* google analytics google analytics google analytics google analytics