23 de desembre 2008

El TSJ valencià avala el tancament de repetidors de TV3 propietat d'ACPV

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3235172
DIMARTS, 23/12/2008 - 07:49h

També confirma que l'entitat haurà de pagar la multa de 300.000 euros

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha desestimat el recurs presentat per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) contra el Consell, i avala l'aturada de les emissions de TV3 des dels repetidors de la Carrasqueta, Montdúber i Desert, a més de la multa de 300.000 euros interposada per la Generalitat a ACPV. El tribunal considera que la Generalitat és competent per imposar la sanció i ordenar el tancament dels repetidors.

L'argument és que no es discuteixen aspectes tècnics, que serien competència estatal, sinó sobre la difusió d'emissores de televisió dins del territori valencià, matèria en la qual la Generalitat és competent.

La sentència afirma que l'expedient obert per la Generalitat no vulnera la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries, i nega que el govern hagi actuat arbitràriament o que hagi discriminat l'entitat. A més, el fet que el senyal de TV3 s'emeti des de fa més de 15 anys al País Valencià, sense cap tipus de problema, no li atorga el dret a continuar fent-ho.

/* google analytics google analytics google analytics google analytics /* google analytics google analytics google analytics google analytics