08 de maig 2008

Un informe internacional inclou el tancament de TV3 entre els casos de persecució al periodisme


Pàgina 26 - 8 de maig de 2008

Des del 3 de maig es pot consultar al web de Reporters Sense Fronteres (RSF) el document que aquesta organització redacta cada any i en el qual s'inclou, entre altres casos, el tancament del repetidor de la Carrasqueta, situat a Xixona i que portava el senyal de TV3 a l'extrem sud de la Comunitat Valenciana. A nivell internacional el president de RSF, Fernando Castelló, ha esmentat el cas de la Xina, on hi ha empresonats prop de 2.000 persones per delictes relacionats amb la llibertat de premsa.La presidenta de la Unió de Periodistes Valencians ha explicat que no estava gens orgullosa que la Comunitat Valenciana figurara en aquest informe. Amparo Bou també ha criticat que el president de la Generalitat es negue a respondre les preguntes dels periodistes.
En el text s'esmenta l'assassinat d'Anna Politkóvskaia, que havia denunciat els abusos de l'èxercit rus a Txetxènia, com també el Hrant Dink, periodista turc d'origen armeni. En el repàs de l'actualitat internacional també hi ha referències a Iraq, país en el qual cada setmana mor un periodista.
Nota. Ací, versió en castellà, en format pdf, del document de Reportes Sense Fronteres. En la plana 94 trobareu les referències al cas de TV3.

/* google analytics google analytics google analytics google analytics /* google analytics google analytics google analytics google analytics