06 de gener 2008

Demanem als Reis que ens tornen TV3





Signatures la Nit de Reis (foto: J. Rico)


El col·lectiu cívic "Volem TV3" d'Elx va instal·lar de 21:00 a 22:00 hores la Nit de Reis a la Plaça del Raval, mentre es cremaven les tradicionals "atxes", una taula informativa sobre la decisió unilateral i execució de tancament, per part de la Generalitat Valenciana, del repetidor de la Carrasqueta, que portava més de 20 anys emetent la Televisió de Catalunya a Elx amb total normalitat. Amb motiu de la Nit de Reis, el col·lectiu ha desplegat una pancarta demanant als Reis Mags que tornen a Elx la TV3.

En una sola hora s'han arreplegat més d'un centenar de reclamacions de ciutadans per presentar davant el Síndic de Greuges i s'han repartit altres tants fullets informatius, cosa que posa de manifest la voluntat del poble de rebre les emissions d'una televisió pública, de qualitat, en la llengua dels valencians i, després de més de 20 anys de recepció, ja considerada com a pròpia del poble valencià.

L'objetiu del col·lectiu cívic Volem TV3 és informar a la ciutadania sobre el tancament del repetidor, que suposa un dels majors atemptats contra la llibertat d'expressió i la pluralitat informativa que es coneixen a l'Europa democràtica. Així mateix, es pretén aconseguir el màxim de reclamacions possible davant el Síndic de Greuges amb la finalitat que s'inste la Generalitat Valenciana a reobrir el repetidor de la Carrasqueta i es puguen tornar a rebre els quatre canals de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.

Esta taula informativa s'instal·larà en altres ubicacions de la ciutat en les pròximes setmanes.

La reclamació al Síndic de Greuges també es pot fer per Internet. Si vols saber com, fes clic a Què puc fer jo?

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, he visto vuestros carteles por Elche sobre la conferencia de hoy dia 10 de enero.

Me gustaría saber,ya que haceis incampie en ir contra la censura y apostais por la libertad de expresión,si ¿Debemos dejar que se vea en la Comunidad Valenciana la TV3, cuando es uno de los canales que más manipula de nuestro país?, sirva como ejemplo el no hacer ni una sola referencia en sus telediarios a las pintadas amenazantes encontradas en el negocio de los padres del presidente de Ciudadanos de Cataluña.

Gracias

Anònim ha dit...

¿La TV3?
-ese canal que manipula
-ese canal que hace continuos guiños a los paises catalanes.
-ese canal tan poco plural
...

No gracias!!

yo no consigo ver canal 9 desde Barcelona, ¿xq entonces vamos a dejar que se vea en Valencia?

Alicante Surf Club ha dit...

la censura tambien en este blog!!,
por lo que no sois los más indicdos para hablar sobre ello.

Volemlatv3 ha dit...

Hola Alberto,

No entenem a què et refereixes. Et preguem que ens indiques a què et refereixes en particular per si encara podem corregir qualsevol error que haguem comès al blog.

Gràcies pels vostres comentaris.

Col·lectiu Cívic Volem TV3

willifog ha dit...

Elena, sí, jo personalment vull que TV3 es veja al nostre territori. Vull que una cadena de TV molt ben reconeguda professionalment a l'Estat Espanyol i a nivell internacional, i que portàvem més de 20 anys veient amb normalitat, es veja al nostre territori. Manipular? Crec que no pensem en la mateixa TV. Jo sé per fonts policials directes que la policia recomana als mitjans de comunicació que no publique notícies sobre amenaces de mort a persones, ja que això pot obstaculitzar (i de fet ho fa) les investigacions policials i provocar més odi i alarma social. La policia és qui s'encarrega d'eixos temes. El fet que ho publique Libertad Digital o qualsevol altre mitjà de comunicació a través del qual t'hages assabentat de la notícia que comentes, demostra la seua falta d'ètica periodística i professionalitat. Potser no saps que molts Casals Jaume I i seus del Bloc Nacionalista Valencià han estat atacades (i ací ja no és amenaça sinó atac de facto) fins i tot amb artefactes explosius, i no se n'ha dit res a Canal 9. Si la teua visió d'una TV digna és la de Canal 9, està clar que no estic d'acord amb tu.

willifog ha dit...

Pedro, ja he comentat a la rèplica a Elena que la TV3 és un canal molt ben considerat fins i tot a escala internacional, i això no seria així si fos una TV manipuladora. A aquells que se us ompli tant la boca amb la "manipulació de TV3" o amb les paraules "democràcia" o "llibertat"... feu-vos-ho mirar; potser és perquè no us agrada conéixer una visió més objectiva del món que no pas la del PP, és a dir, la de Canal 9; això sí que és manipulació i censura. Aprofite per demanar també una TV Valenciana digna i no el que tenim ara.

Països Catalans? Però si l'únic que fan és posar al mapa del temps els territoris geogràfics on es veu TV3! Què vols, que posen Extremadura al mapeta del temps si a Extremadura no es veu la TV3? A més, estem al mateix àmbit lingüístic, i no els sentiràs dir Països Catalans. Si ets dels que encara qüestiona que valencià i català són la mateixa llengua, et recomane que te n'informes a:
http://www.avl.gva.es/img/EdicionsPublicacions/AcordsGenerals/NOMENTITAT.pdf
http://www.vilaweb.cat/media/attach/vwedts/docs/200712/sentencia_tsj.pdf

El fet que no pugues veure Canal 9 a Barcelona és només perquè la Generalitat Valenciana no vol, no perquè els catalans no vulguen. I és més, la Generalitat Valenciana ha sancionat ACPV per tenir els repetidors que emeten TV3, però la mateixa Generalitat Valenciana, a través de RTVV, té dos centres emissors que emeten des de fora del País Valencià els programes de Canal 9 i Punt 2, un a Tarragona i un altre a Terol. Per tant, està denunciant una cosa que ella mateixa fa (http://www.acpv.cat/php/arxius/DemandaTCA.PDF)

Els que volem veure TV3 som els valencians. No et penses que són els catalans els que volen que es veja ací, de cap manera; a ells tant els fa, però no entrem en la paranoia que tenen alguns de què els catalans ens volen envair... A més els repetidors estan pagats estrictament per valencians.

Au

Anònim ha dit...

Sr.Elena independentment del que cadascú puga pensar sobre el que manipula cada mitjà de comunicació, o sobre els protocols d'actuació de cada mitjà front a actes de violència xenòfova, el que es indubtable i estarem pense que podem estar d'acord és, que el impedir que els ciutadans puguen estar informats pel mitjà de comunicació que ells desitgen, es un dels majors actes represors de la llibertat d'expressió.

Anònim ha dit...

Sr. Pedro, vosté pot vore canal 9, punt2 i tots els canals que s'estime convenient a Barcelona, Girona o Figueres,... sempre que faça el que vam fer 150.000 valencians fa 25 anys: pagar de la nostra butjaca el que costà montar els repetidors.
D'altra banda si pensa que tv3 manipula, sols dir-li que nigú obliga a sintonitzar tv3 al seu televissor, més bé al contrari, els que hem volgut vore tv3, he hagut d'anar buscant-nos el mitjos per rebre tv3.

/* google analytics google analytics google analytics google analytics /* google analytics google analytics google analytics google analytics